Kroppsnära tjänster

Kroppsnära tjänster

an ongoing investigation of affective body-related labors.

Physicality forms the basis of this project that investigates touch, intimate studies of movement, personal meetings and the body as commodity. The project wants to stretch a line between pleasant and unpleasant, and revolves around concepts such as ”physical communication”, ”care”, and ”gaze”.

Kroppsnära tjänster;
Care as choreography 
 Care, cure, curious  
 Weight duvet  
 Room 205 
 Vital hand 
 Pleasure box 
 Touch 
 Selling a service   
 The workers  
 Introduction piece [No 01]  

 

Varje gång frågade jag om det var möjligt att skildra det, om det fanns ord, en återgivning av vällusten, eller om beröringen inte gick att fånga med språket          eftersom det var en total hängivelse.

Samspel. Observation och synliggörande
En bild som la sig emellan, tyg som la sig, ljus som la sig. Tillsammans blev det en skugga, en siluett, en representation av kroppen, eller händerna. Rörelserna eller språket.

Det var en fråga om vänster hand. Den som inte skakade den andra handen. Den som la sig på magen, pannan, mellan brösten. Handen som kände av febern. Handen som torkade tårarna och fördelade kyssarna. Det var handen som svor, och som lovade, en person vars ansikte inte existerar.
Det är svårt att säga nej till en vuxen.

         En kväll fick jag för mig att mina år hade försvunnit genom den där öppningen, som vätskan i ett dropp. Jag la mig i famnen på någon som inte fanns.

Låg kvar, som två stenar. tyngden, i det som andas. rädslan för livet, rädslan för tillvaron, rädslan för att tillhöra världen.

Strax efter
jag frågade en i köket om ett glas, jag la min hand på dens axel, jag la hela min hand på dens axel, jag kände hela min hand mot axeln, jag kände axeln i min hand.

 

 

 

 

< works